5 Mart 2013 Salı

SUYUN MEŞK-İ SERGİSİ..

Gçtiğimiz yılın (2012) Nisan ayında, Taksim Metro'da açtığımız sergimize ilgi büyüktü.. İnşallah tekrarı da nasip olur.. işte o sergiden bazı görüntüler;
 
 
 
Geleneksel sanatların ustadan çırağa aktarılma macerası 'meşk'.
Sanat, sanatkâr ve talebe üçlüsü arasında gerçekleşen bu serüvenin bir de destekleyen gücü var: Aşk yani o sanata duyulan sevgi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (İSMEK) 4 yıldır usta öğretici olarak çalışan Şeyda Özden'in öğrencileriyle birlikte açtığı ebru sergisi de ismini bu serüvenden alıyor: Suyun Meşk-i.
Dün Taksim Metro Sergi Salonu'nda açılan sergide toplam 80 eser yer alıyor. Sergideki eserler, geçmiş ile günümüz arasında renklerle manevi bir köprü kuruyor adeta. Son on-on beş yıldır yoğun alaka gören geleneksel sanatların bu köprü vasıtasıyla geleceğe intikali açısından İSMEK kurslarının da özel bir önemi var. Aynur Özyurt, Bahtiyar İsmail, Büşra Kaplan Muslu, Elif Şeker, Elmas Beder, Emine Öztoprak, Enes Akengin, Fatma Taşçı, Fidan İnci, Hacer Çarıkçıoğlu, Hatice Seçgül, Leman Geyik, Leyla Karaman, Medine Özhan, Merve Koç, Meryem Arıcı, Nagihan Duru, Nilüfer Doğan, Nurcan Meydan, Saadet İkiz, Salih Küçüktepe, Suna Aygün Akyol, Şenay Koçak, Tuğba Şahin, Tuğba Yıldız, Yasemin Bayram, Zeliha Hacıalioğlu'nun eserinden oluşan Suyun Meşk-i sergisi, 15 Nisan'a kadar görülebilir.
KÜLTÜR-SANAT
(ZAMAN)
 
 






 
Fuat Başar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder